Beste AI crypto trading bot van 2023

De reden waarom veel mensen beginnen aan AI crypto trading is dat je er geld aan kunt verdienen. Dit kan je doen door te handelen in de crypto. Je koopt het en op een later moment kan je het voor meer geld weer verkopen.

Alles draait daarbij natuurlijk om timing. Zowel bij de normale crypto als bij de AI crypto is dat het geval. Zodra de prijs een bepaalde hoogte bereikt, is het moment om te kopen of te verkopen daar. Hier komt een AI crypto trading bot om de hoek kijken…

Toch kan je niet altijd zelf op de markt blijven letten. Daar is gelukkig een oplossing voor gevonden met de AI crypto trading bots. Maar wat zijn dit en welke zijn dan het beste? Daar lees je in dit artikel meer over.

Artificial Intelligence (AI) binnen crypto

Je hoort en ziet Artificial Intelligence steeds vaker voorbijkomen. Dat is ook niet zo gek als je er wat beter naar gaat kijken. Er is namelijk sprake van een heuse opmars van de Artificial Intelligence. Ook op het gebied van crypto wordt dit toegepast. Zo zijn er op de cryptomarkt ook steeds meer AI coins te verkrijgen.

Zo kan de AI binnen crypto onder andere zorgen voor een betere gebruikservaring en kan ook de veiligheid van de cryptowereld verbeterd worden met behulp van Artificial Intelligence.

Risico’s zijn er ook, al is het nog maar de vraag of daar momenteel veel aandacht aan besteed moet worden. De toepassing van AI binnen crypto staat op dit moment namelijk nog in de kinderschoenen.

De tijd zal uiteindelijk leren hoe alles gaat verlopen.

Wat zijn AI crypto trading bots?

Wat zijn AI crypto trading bots?

Bij crypto draait het allemaal om handelen. Je koopt een crypto en je hoopt deze later voor een hogere prijs weer te verkopen. Het klinkt en lijkt allemaal erg simpel, maar dat valt in de praktijk nog wel tegen.

Er komt namelijk veel meer kijken bij het handelen in crypto dan je denkt. Je moet met allerlei factoren rekening houden. Dat kan soms wat veel zijn voor jou als individu. Een beetje hulp is dan ook zeker niet verkeerd.

Wat is een AI crypto trading bot uitgelegd, tekst gaat verder onder video.

Het komt uiteindelijk allemaal neer op het hebben van een handelsstrategie. Hierbij kan je gebruikmaken van trading bots. Deze voeren geautomatiseerd handelingen uit voor de gebruikers.

Je hebt met behulp van een trading bot de mogelijkheid om automatisch een aangepaste, reeds bestaande of een ingebouwde handelsstrategie uit te voeren. Deze handelsstrategieën werken aan de hand van een vooraf geprogrammeerd algoritme. Dit klinkt allemaal heel lastig, dat is het niet! Deze algoritmes kun je meestal gratis gebruiken op een AI crypto trading platform.

Een groot deel van de handel in crypto gebeurt momenteel ook door middel van het gebruiken van trading bots. Maar liefst 90 procent van de handel gaat via die trading bots. Hier zijn weer verschillende redenen voor.

Ten eerste hebben handelaren niet genoeg tijd, aangezien de cryptomarkten altijd gaande zijn. Met een bot hoef je niet bang te zijn dat je een goed moment mist. Daarnaast is het met de hand traden ook vaak vrij dom werk. Dit werk kan je dan beter door een bot laten uitvoeren.

De beste AI crypto trading bot

Beste AI crypto trading bots voor beginners

Het hebben van een trading bot is natuurlijk erg fijn en handig. Nog fijner en handiger is het om dan meteen de beste trading bots tot je beschikking te hebben.

Wat dat betreft zijn er toch wel twee trading bots die meteen in het oog springen als je er eentje wilt gaan gebruiken. Het gaat om de Diamond Pigs en Cryptohopper.

Diamond Pigs AI trading robot

Diamond Pigs

Diamond Pigs is een dienst die je kan helpen bij het behalen van winst met crypto. Let wel: kan helpen. Het is natuurlijk geen garantie dat je meteen winst gaat behalen zodra je gaat beginnen met Diamond Pigs. Je kan namelijk ook verlies maken.

Je kan gebruikmaken van verschillende bots. Deze bots zullen op basis van een strategie automatisch transacties voor je uit gaan voeren.

Diamond Pigs heeft geen toegang tot de crypto die je in jouw bezit hebt. Het heeft alleen de mogelijkheid om orders te plaatsen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er rare dingen gaan gebeuren met de crypto die je in jouw bezit hebt. Voordat je gaat beginnen met Diamond Pigs is het handig dat je een account hebt bij Bitvavo of Binance.

Cryptohopper AI trading bot

Cryptohopper

Cryptohopper is een platform dat ontwikkeld is door Nederlanders. Het idee erachter is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om makkelijk en automatisch te traden, zonder dat je ervoor achter je computer moet zitten.

Tegelijkertijd is het ook toegankelijk voor traders van alle niveaus. Zowel voor beginners als de meer ervaren handelaren is het dus een geschikt platform om te gebruiken.

Ook hier geldt dat je niet meteen moet rekenen op het maken van winst. De bot helpt je alleen bij het traden. Er is dus geen garantie dat je op basis van een door jou gekozen strategie automatisch winst gaat maken.

Plaats een reactie