AI crypto stijgt Fetch.ai en WienerAI leiden markt

AI crypto projecten zijn op dit moment erg populair. Terwijl andere delen van de cryptomarkt volatiliteit laten zien, blijven AI tokens stijgen. Met Fetch.ai (FET) en WienerAI (WAI) als grote winnaars.

Fetch.ai profiteert van de hype rondom AI crypto

Handelaren zijn enthousiast nadat de FET-token de afgelopen 24 uur flink is gestegen. De AI gerichte token steeg op een gegeven moment met 19%, dit maakte een einde aan de daling sinds begin juni. Hoewel FET iets is teruggevallen vanaf de piek van gisteren, blijft het toch op een winst van 11% staan en handelt het rond de $1,62. Deze stijging ging samen met een groot volumetoename , de spot trading voor FET bedroeg bijna $200 miljoen in de afgelopen dag.

Bron: TradingView

Het is niet alleen Fetch.ai die het goed doet deze week. Van Injective’s INJ token tot Render’s RNDR en zelfs Bittensor’s TAO coin, de AI crypto groep staat voornamelijk in het groen. Het totale handelsvolume voor AI-gerelateerde digitale activa is zelfs met 37% gestegen in de afgelopen dag. Dat zijn indrukwekkende cijfers, vooral gezien de algemene neergang in de cryptomarkt op dit moment.

Koop AI-crypto op Bitvavo

Apple developer conference en afnemende inflatie bevorderen interesse in AI Coins

Het is niet gek dat AI Coins deze week een boost krijgen. De hype rondom AI technologie is naar een nieuw niveau gestegen, vooral door Apple’s Worldwide Developers Conference. Op het evenement onthulde de techgigant grote plannen om generatieve AI (zoals ChatGPT) in zijn apparaten te integreren. Dit houdt in AI emoji’s, automatische schrijfhulp, AI hulpmiddelen om te bewerken en meer. Apple gaat duidelijk vol voor AI. Als zo’n groot bedrijf zulke stappen zet, profiteert de hele AI sector.

Er er is nog een reden waarom AI crypto’s het zo goed doen. De laatste Amerikaanse inflatiegegevens waren iets koeler dan verwacht, wat de vrees voor een economische harde landing verminderde. Met het besluit van de FED om de rentetarieven gelijk te houden, krijgen risicovolle activa zoals crypto een boost van vertrouwen. De hernieuwde AI hype samen met afnemende economische zorgen, zorgen voor geld dat terugstroomt naar AI gerichte cryptoprojecten. Beleggers wedden weer op AI en dat is goed nieuws voor projecten zoals Fetch.ai.

Wienerai maakt furore met AI gestuurde handelsbot en vroege presale succes

Terwijl gevestigde crypto projecten profiteren van de AI hype, lijkt een nieuwe memecoin de aandacht van beleggers te trekken; WienerAI. Deze meme coin, met een robot-stijl teckelmascotte, wordt snel het gesprek van de cryptomarkt. Zeker, het ontwerp geeft klassieke hondenthema’s. Maar onder de grappige branding heeft WienerAI serieuze AI functionaliteit. Het grootste verkooppunt is de AI gestuurde crypto handelsbot die kansen opspoort en transacties uitvoert voor gebruikers. WienerAI’s bot gebruikt voorspellende algoritmen om potentiële winnaars te ziejeb en biedt zelfs bescherming tegen frontrunning bots. De AI mogelijkheden stoppen daar niet, want WienerAI heeft ook een staking protocol waar houders passief inkomen kunnen verdienen met hun WAI-tokens.

Met al meer dan 5,1 miljard tokens opgesloten, is het duidelijk dat het Sausage Army enthousiast is over deze staking beloningen. WienerAI zit nog in de presale fase, dus beleggers kunnen nog geen WAI tokens op de open markt kopen. De presale is wel een grote hit geweest, er is al meer dan $5,6 miljoen opgehaald.

Wil je meer weten of investeren in AI tokens? Kijk dan eens op Bitvavo.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie