AI tokens stijgen snel dankzij Nvidia’s succes

De sector van AI gerelateerde tokens is de laatste 24 uur met 15% gestegen, dat is veel meer dan andere sectoren.

AI tokens hebben in de afgelopen 24 uur tot wel 35% winst geboekt. Dit is opvallend meer dan de bredere cryptomarkt, die veelal gelijk bleef. De stijging in prijzen van AI tokens kwam overeen met de stijging van Nvidia’s aandelen, dat op dit moment het meest waardevolle bedrijf ter wereld is. Dit laat zien dat de markt steeds meer geïnteresseerd is in AI technologieën.

Tokens van projecten die kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken stegen tot wel 35% in de afgelopen 24 uur. Fetch.ai’s FET, SingularityNET’s AGIX en Ocean Protocol’s OCEAN leidden de groei in de AI token sector, volgens CoinGecko. De sector steeg gemiddeld met 15%. Tokens met een marktkapitalisatie van meer dan $100 miljoen stegen minimaal met 4%, dit is veel beter dan de 0,22% stijging in de bredere CoinDesk 20 (CD20) index.

AI tokens in de afgelopen 24 uur. (CoinGecko)

Deze groei in AI tokens is te vergelijken met een stijging in de aandelen van chipmaker Nvidia, van wie de 5% stijging sinds maandag het bedrijf het meest waardevolle ter wereld maakte, zelfs meer dan Microsoft. Nvidia heeft geen directe banden met crypto bedrijven, maar de groei in hun aandelen lijkt invloed te hebben op AI gerelateerde tokens.

AI verwijst naar het simuleren van menselijke intelligentie in machines die zijn geprogrammeerd om te denken en te handelen als mensen. Sinds het begin van 2023 voorspelden handelaren dat deze sector de volgende crypto markt zou aanvoeren, en tot nu toe kloppen die voorspellingen.

“AI is hot in zowel traditionele markten als crypto,” zei Edward Wilson, analist bij Nansen.ai, in een Telegram bericht aan CoinDesk donderdag. “Het is geen verrassing dat AI tokens stijgen nu Nvidia het meest waardevolle bedrijf is.”

“Tokens zoals NEAR en RNDR zijn het afgelopen jaar met ongeveer 300% gestegen, vergeleken met ETH dat iets meer dan 100% steeg in dezelfde periode. Dit laat de hoge marktinteresse in deze sector zien,” voegde hij toe.

Toch maken sommige onderzoekers zich ook zorgen over het echte gebruik van complexe AI technologie in blockchain projecten.
Wil je meer weten over deze tokens en andere crypto ontwikkelingen? Kijk dan op Bitvavo.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie