Kan nieuwe AI crypto succesvol worden?

Drie populaire AI crypto tokens worden samengevoegd tot één super token.

AI is populair, en dat is ook te merken in de crypto wereld. Veel crypto currencies zeggen AI in hun kern te hebben, maar een echte super token ontbrak nog. Tot nu. In juli gaan Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) samen een nieuwe AI super token creëren: ASI (Artificial Superintelligence). Maar kan deze nieuwe crypto je rijk maken?

Waarom is ASI interessant

Een AI crypto token is een digitale valuta om AI producten en diensten mee te betalen. Denk aan marktplaatsen waar je in plaats van dollars met crypto betaalt. Je krijgt ook toegang tot premium AI tools of diensten. Dit maakt één super token handig. Niemand wil drie verschillende cryptocurrencies gebruiken voor AI diensten. Dat is onoverzichtelijk en inefficiënt.

Fetch.ai ontwikkelt AI bots voor bedrijven, SingularityNET werkt aan superintelligente computers, en Ocean Protocol faciliteert data-uitwisseling voor blockchain gebaseerde AI diensten. De ASI alliantie richt zich op AI agents in bedrijven, grote taalmodellen (LLMs), en AI data delen. ASI wordt een digitale valuta om te betalen voor bots, agents, of LLMs, en je krijgt ASI tokens als beloning voor bijdragen.

Opvallend is de nadruk op commercialisatie en geld verdienen. Deze nieuwe token draait om betere AI én om geld verdienen.

Decentralisatie vs. centralisatie

ASI focust op gedecentraliseerde AI. Nu wordt AI vooral beheerd door grote techreuzen. Als je toegang wilt tot de beste AI systemen, moet je hen betalen.
Een gedecentraliseerd AI systeem zou iedereen belonen: makers van AI agents, bijdragers van AI data, en ontwikkelaars van betere LLMs. Beloningen komen in de vorm van ASI tokens. Ook als je geen onderzoeker bent, kun je beloond worden door de token te hebben en te wachten tot de waarde stijgt.

Wordt er gedacht dat AI onderzoekers en ontwikkelaars het kunnen opnemen tegen de grote techreuzen? Het is zou kunnen. Render (CRYPTO: RNDR) biedt bijvoorbeeld gedecentraliseerde GPU rekenkracht aan en is succesvol. Gedecentraliseerde netwerken zijn krachtig.

Zal ASI succesvol worden?

De potentie is er zeker. Fetch.ai is dit jaar bijna 200% gestegen, SingularityNET 167%, en Ocean Protocol 70%. Dat zijn indrukwekkende prestaties, zelfs voor de officiële lancering van de ASI alliantie.

De nieuwe token gaat waarschijnlijk rond de $1,50 verhandelen. Als de tokens in waarde toenemen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 100% per jaar, zou je $1.000 kunnen laten groeien tot $1 miljoen in 10 jaar.

Veel hangt af van de synergieën van deze AI super alliantie. Doe goed onderzoek en wees je ervan bewust dat er grote risico’s zijn bij het investeren in een nieuwe token. Met ASI krijg je eigenlijk drie crypto tokens voor de prijs van één. Zolang investeerders enthousiast blijven over AI, kan de nieuwe ASI token stijgen.

Wil je meer weten over investeren in crypto? Kijk dan eens op Bitvavo.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie