Solana’s memecoin storm

Memecoins op de Solana blockchain hebben dit jaar Ethereum behoorlijk ingehaald. Solana [SOL] heeft in korte tijd een grote groei doorgemaakt. Een van de redenen voor deze groei is de opkomst van memecoins op het Solana netwerk.

Solana overtreft Ethereum

Een nieuw rapport van CoinMarketCap laat een opvallende trend zien in de cryptomarkt van de eerste helft van 2024. Memecoins op Solana hebben een gemiddelde groei van bijna 800% geboekt in vergelijking met die op Ethereum. Deze groei beperkt zich niet alleen tot memecoins, maar het hele Solana ecosysteem heeft meer investeerders aangetrokken dan Ethereum in deze periode.

Hoewel deze interesse niet meteen leidt tot meer netwerkactiviteit, laat het wel een duidelijke verschuiving zien in het vertrouwen van investeerders. Sinds oktober vorig jaar zijn zowel de native token SOL als het bredere ecosysteem, inclusief memecoin projecten, sterk in prijs en publieke interesse gestegen.

Solana is hierdoor een belangrijke speler geworden in de cryptowereld en neemt een steeds grotere plaats in. Ethereum blijft weliswaar dominant, maar de groei van Solana kan niet genegeerd worden en duidt op een mogelijke toekomstige concurrentiestrijd met Ethereum.

Meer informatie over Solana op Bitvavo.

Activiteit op Solana nam heel erg toe in Q4

In het tweede kwartaal van 2024 zag Solana een flinke toename in netwerkactiviteit. Transactiekosten en inkomsten groeiden exponentieel, met een totaal van meer dan 26 miljoen dollar, wat een 42-voudige stijging is ten opzichte van vorig jaar.

Deze groei weerspiegelt een welvarend ecosysteem, wat verder blijkt uit het totale SOL-handelsvolume dat een verbazingwekkende 292 miljard dollar bereikte, bijna zeven keer zoveel als in dezelfde periode in 2023. In het tweede kwartaal van 2024 werden meer dan 15,3 miljard transacties voltooid, zowel voor stemmingen als andere activiteiten. Dit is een grote toename in het gebruik van het netwerk.

Daarnaast steeg de totale waarde die vastzit in SOL’s DeFi protocollen naar 3,4 miljard dollar, wat een tienvoudige groei is ten opzichte van het vorige jaar. Dit wijst op de toenemende populariteit van Solana voor gedecentraliseerde financiële toepassingen.

Explosieve groei in NFT’s op Solana

De NFT-sector op Solana zag ook een grote uitbreiding. In het tweede kwartaal van 2024 werden meer dan 98 miljoen nieuwe NFT’s gemaakt, een verbluffende 54-voudige stijging vergeleken met het jaar ervoor. Dit geeft aan dat er een levendige en dynamische NFT ecosysteem binnen het netwerk bestaat.

Opvallend is ook de marktwaarde van USDC op Solana, die 2,15 miljard dollar bereikte, wat ongeveer 70% van de totale stablecoin marktkapitalisatie op het platform uitmaakt.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie