Top 10 AI tokens om te volgen in juni

In juni zijn er tien AI cryptocurrencies die opvallen. Deze tokens hebben de afgelopen 30 dagen de meeste activiteit laten zien. Welke zijn dit en waarom zijn ze zo populair?

Top 10 AI tokens

Volgens het informatieplatform Santiment staat NEAR Protocol (NEAR) met stip op nummer één met een grootse score van 173,5. Dit geeft aan hoe actief en populair dit token is binnen de AI cryptomarkt. NEAR wordt gevolgd door The Graph (GRT) met een score van 143,5 en Oasis Network (ROSE) met 101,1. Deze tokens hebben de afgelopen maand veel beweging gezien, zowel in termen van prijs als adoptie.

Andere opvallende AI tokens

Naast de top 3 zijn er ook andere AI cryptocurrencies die goed presteren. Bittensor (TAO) en iExec RLC (RLC) staan respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Deze tokens hebben veel activiteit en interesse gewekt. Ook staan Ocean Protocol (OCEAN), Worldcoin (WLD) en Fetch.ai (FET) in de lijst, die allemaal beduidende groei hebben laten zien.

Verrassingen in de lijst

Een opvallende afwezige in de top 10 is Internet Computer (ICP). Ook al is ICP op dit moment de derde grootste cryptocurrency is in deze categorie met een marktkapitalisatie van bijna 4 miljard dollar, het heeft de afgelopen maand niet genoeg activiteit laten zien om in de top 10 te komend. Veel gebruikers vinden dit verrassend, omdat ICP eerder als een belangrijke speler werd gezien.

Veranderingen ten opzichte van vorige maand

In de ranglijst van de vorige 30 dagen (tot 20 mei) zijn een paar interessante verschuivingen te zien. Toen stond ROSE bovenaan, met daarna NEAR, GRT, TAO en GLM. Aan de veranderingen in de ranglijst kun je zien hoe snel de AI cryptomarkt ontwikkelt. Wat vandaag populair is, kan morgen anders zijn.

Nieuwste ontwikkelingen

Dat AI cryptocurrencies steeds populairder worden, heeft te maken met de verschillende nieuwe ontwikkelingen. Belangrijk is de oprichting van de “Superintelligence Alliance” tussen Fetch.ai, Ocean Protocol en SingularityNET. Deze samenwerking heeft veel steun gekregen van Binance, dit is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. De samenwerking wil de ontwikkeling van AI technologieën en toepassingen binnen de cryptocurrency versnellen.

De impact van NVIDIA

Nog een belangrijk onderdeel die bijdraagt aan de groei van AI cryptocurrencies is de doorbraak van NVIDIA. Deze techgigant is al snel het meest waardevolle bedrijf ter wereld geworden, met een marktkapitalisatie van meer dan 3,33 biljoen dollar. Microsoft nam kort daarna de leiding weer over, maar toch heeft de opkomst van NVIDIA veel impact gehad op de markt en de beleving van AI technologieën.

Prijsstijgingen

Door deze ontwikkelingen zijn een aantal AI tokens behoorlijk in prijs gestegen. Fetch.ai (FET) bijvoorbeeld, steeg op 20 juni met maar liefst 35% tot $1,75. De prijs daalde de volgende dag weer iets, de algehele trend blijft positief. Deze prijsbewegingen weerspiegelen de bredere markttrends en het groeiende vertrouwen in AI cryptocurrencies.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van de actuele prijzen en mogelijkheden om deze AI tokens te kopen, kan je terecht op Bitvavo.

Het is duidelijk dat AI cryptocurrencies op dit moment veel aandacht krijgen en dat er veel groei mogelijk is. De dynamiek van de markt betekent dat er altijd nieuwe kansen en uitdagingen zijn. Door de ontwikkelingen en prijsbewegingen goed in de gaten te houden, kunnen investeerders profiteren van de mogelijkheden die deze opkomende markt biedt. Blijf de ontwikkelingen volgen, want de AI cryptomarkt verandert snel en biedt veel interessante kansen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie