Waarom de kans groot is dat ai coins binnenkort hard gaan stijgen

Het is inmiddels wel meer dan duidelijk dat tijdens deze bullrun het narratief vooral bij ai projecten ligt. Daarom denken wij dat ai coins binnenkort weer snel omhoog gaan nu Bitcoin weer aan het stijgen is. Wij vertellen je waarom wij denken dat ai coins binnenkort weer gaan stijgen.

Wat zijn ai coins?

AI-tokens zijn vaak een vorm van geld voor transacties binnen AI-platforms, waardoor gebruikers van het platform kunnen betalen voor diensten, toegang krijgen tot gegevens en kunnen deelnemen aan het platform. Bepaalde AI-tokens geven stake-holders ook bestuursrechten, waardoor ze kunnen deelnemen aan belangrijke besluiten die de ontwikkelingen van het project beïnvloeden op de langer termijn. Vaak stimuleren AI coins hun tokenholders om bij te dragen aan het protocol of project door holders van de native token te belonen voor acties zoals het delen van gegevens, rekenkracht geven voor het minen van coins of het ontwikkelen van AI-oplossingen. Ondanks de recente hype geven veel verschillende indicatoren aan dat belangrijke AI-tokens binnen de industrie verder gaan groeien.

De AI Crypto markt samengevat

De AI markt heeft de afgelopen maanden flinke groei gehad, dankzij hoge tradingvolumes en marktverwachtingen schoten de markten omhoog. Ondanks dat de AI-technologie op dit moment hard aan het groeien is, zitten we nog qua ontwikkelingen bijna vooraan in de beginfase. We zien op dit moment al in de crypto markt dat deze AI crypto-tokens heel veel groeipotentie hebben tijdens deze bullrun. Als we de groei van AI-tokens vergelijken met Bitcoin, dan lijkt het bijna alsof de nieuwe all time high van bitcoin niet eens zoveel voorstelt.

Op het moment van schrijven (23 april) steeg het volume met maar liefst 16% op alle AI coins, Als we naar de wekelijkse rendementen kijken dan kunnen we zien dat veel coins inmiddels meer dan 20-40% zijn gestegen, een aantal van dit soort coins zijn onder andere: NEAR, Fetch.AI en Grt.

Worldcoin’s WLD boekt op dit moment opmerkelijke winst onder de AI tokens, inmiddels is de coin weer terug op een prijs van €5,55 na een all time high te hebben gezet op €11 dollar een maand geleden.

Worldcoin werd opgericht door OpenAI CEO Sam Altman. Veel traders zien een stijging van Worldcoin als een gok op de groei van OpenAI.

Vitalik Buterin had zelfs nog een tweet geplaatst over de potentie van AI om smart contracts te controleren. Dit had ervoor gezorgd dat er een boost kwam voor minder bekende tokens zoals 0x0 en TokenFi’s TOKEN, die maar liefst 15% stegen door deze tweet.

Maar niet alleen deze coins gingen omhoog, ook een aantal andere coins zoals TAO, NEAR en Theta gingen als een speer. Maar wat voor coins zijn dit eigenlijk? We vertellen je er meer over.

Bittensor(TAO)

Bittensor wil het huidige AI-ecosysteem doorontwikkelen door een peer-to-peer ecosysteem te creëren waar gebruikers machine learning(ML) kunnen implementeren. Op het platform kunnen verschillende varianten van machine learning met elkaar samenwerken en informatie op doen, waardoor betere ontwikkelingen worden gerealiseerd. Dit wordt gedaan door AI en blockchaintechnologie te integreren binnen het project. Hiermee biedt Bittensor een unieke AI-ontwikkeling die de potentie van AI-tokens op een goede manier benut. Dit heeft als belangrijkste doel de drempel van AI-ontwikkeling weg te nemen die er op dit moment nog is en een bredere innovatie op dit gebied mogelijk te maken.

Bittensor werd in 2021 gelanceerd door de Opentensor Foundation onder leiding van ontwikkelaars Jacob Robert Steeves en Ala Shabaana. De Opentensor Foundation is de ruggengraat achter het doel van Bittensor om rekenkracht met elkaar wereldwijd te combineren. Dit doen ze door te bouwen op open source waarmee ze toegankelijke AI-technologieën ontwikkelen voor iedereen. Bittensor draait op het zoegenoemde “subtensor” netwerk dat verbonden is met meerdere subnets, hiervan zijn er op dit moment 32 actief. Gebruikers van Bittensor kunnen subnets creëren of betalen om deel te nemen aan andere subnets met TAO tokens. Dit moedigt groei en ontwikkeling aan en hiermee kunnen gebruikers bijdragen als miners of validators op basis van hun rekenkracht. TAO was een van de grote stijgers van deze ai run, de marktwaarde van Bittensor is in de afgelopen tijd met 500% gestegen.

Near

NEAR Protocol is gecreëerd door NEAR Collective als een community cloud computing platform dat tot 100.000 transacties per seconde (tps) kan omzetten. NEAR beschikt ook over menselijk leesbare adressen en een eenvoudiger onboardingproces voor ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dapp’s).

NEAR dient op het platform als de belangrijkste token binnen het ecosysteem van het platform en wordt voornamelijk gebruikt door staking validators. Als reward wordt er NEAR uitgekeerd aan deze validators in ruil voor hun rekenkracht aan het netwerk.

Theta

Het Theta Network gebruikt een open-source protocol dat in de eerste plaats werd gecreëerd om streamingdiensten te decentraliseren. Door gebruik te maken van een aangepast Proof of stake mechanisme dat bekend staat als multi-level Byzantine Fault Tolerance, maakt de Theta Network blockchain het mogelijk om verschillende dapp-layers te kunnen bouwen die specifieke functies dienen, zoals peer-to-peer streaming, live sportuitzendingen, onderwijs, conferenties, televisie en films, en nog veel meer.

Er zijn op dit moment twee cryptocurrency’s op het Theta Network, een daarvan is THETA, deze coin bestuurt het netwerk door transacties te valideren. De andere coin is TFUEL token die wordt gebruikt om microtransacties en verzoeken aan te sturen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie