Wat is Injective protocol en waarom moet je deze coin in de gaten houden.

In de blockchain en decentralised finance wereld worden er voortdurend nieuwe projecten en protocollen opgezet die allemaal unieke oplossingen en innovaties maken. Injective is een van de coins die zich al vaker heeft weten te onderscheiden met zijn innovatieve oplossingen en plug-and-play functies. Het project zorgt ervoor dat onder andere ontwikkelaars en DeFi-users in staat om te bouwen aan een meer decentralisatie binnen de financiële wereld. Daarom wordt dit project door veel investeerders gezien als “de finance blockchain”.

In dit artikel gaan we dieper op Injective in. We geven je informatie over wat Injective is, wat de plannen van het project zijn, de functionaliteit en de verwachting van deze coin.

Wat is Injective protocol

Injective Protocol (INJ) is een gedecentraliseerd tradingplatform dat gebouwd is op de Ethereum blockchain in combinatie met de software development kit. Op dit platform kunnen traders verschillende assets traden zoals aandelen, futures en opties, zonder dat er een centrale tussenpersoon nodig is die de transacties controleert. Dit betekent dat gebruikers volledige rechten hebben over hun eigen assets.

Het protocol maakt gebruik van een gedecentraliseerd orderboek, wat betekent dat elke transactie direct plaatsvindt tussen de partijen die betrokken zijn bij een koop en verkoop trade. Hierdoor kunnen beleggers in real-time traden op hoge snelheid met lage fees.

Dankzij een innovatief ontwerp dat bekend staat als “Tendermint Core”, kan het Injective platform hoge transactiesnelheden garanderen aan hun gebruikers zonder dat de beveiliging verslechtert. INJ-token is de eigen token van het platform, die overigens wordt gebruikt als de belangrijkste betaalmethode op het platform. Daarnaast kunnen gebruikers van het platoform INJ staken en bijdragen aan het protocol in ruil voor meer INJ.

Wat is de technologie achter Injective?

INJ is gebouwd op een platform genaamd Cosmos SDK, dit is een framework voor dApp-ontwikkeling waarmee ontwikkelaars nieuwe functies kunnen toevoegen en het platform kunnen aanpassen aan de behoeften van de gebruiker.

Het belangrijkste element op het platform is de Injective Chain, dit is een door Tendermint aangedreven Proof-of-Stake blockchain ontworpen om snelle en veilige financiële transacties mogelijk te maken. Het platform maakt hiermee gebruik van een speciaal mechanisme dat Proof-of-Stake en Tendermint combineert voor meer betrouwbaarheid.

Het Injective Protocol zorgt ervoor dat de veiligheid van het platform wordt gewaarborgt door middel van uitgebreide decentralisatie. Het platform is verdeeld in lagen, dit zijn onder andere het tradingplatform, coördinatie en het governance gedeelte, elk onderdeel heeft zijn eigen specifieke functies die onafhankelijk upgradebaar en onderhoudbaar zijn.

  • Het trading gedeelte zorgt ervoor dat de transacties werken en beheert trading pairs met een efficiënt orderboekmodel.
  • De coördinatielaag zorgt ervoor dat de tradingomgeving op verschillende niveaus functioneert en vergemakkelijkt de communicatie tussen de verschillende onderdelen op het platform.
  • De governancelaag beheert de INJ-tokens en beslissingen over de kritieke aspecten van het platform. INJ-holders kunnen deelnemen aan protocolwijzigingen en helpen met de toekomst van het platform.

Verwachting Injective voor 2024

Een belangrijke katalysator die de crypto bull markt in 2024 heeft opgedreven is natuurlijk de Bitcoin halvering. Dit weekend was deze halving geweest en historisch gezien heeft deze gebeurtenis tot nu toe altijd nog geleid tot hoge winstpercentages in de algehele cryptomarkt, en niet alleen in Bitcoin.

INJ coin zou een van de belangrijkste tokens kunnen zijn van deze bullrun, vooral omdat het project een krachtige layer 1 blockchain is met TPS die Solana gemakkelijk kan concurreren, hiermee is er namelijk een andere layer 1 blockchain met volledig ontwikkelde dApps die de interesse kan wekken van het grote publiek.

Maar dit is niet alleen beperkt tot het onboarden van nieuwe gebruikers van het platform. Injective organiseert vaak hackathons om haar ecosysteem uit te breiden en meer ontwikkelaars op haar netwerk te krijgen. In november 2023 deelde Injective $100.000 aan prijzengeld uit in de Injective Illuminate Hackathon, dit werd samen met ondersteuning en financiering van Google Cloud georganiseerd. Hiermee toont Injective aan dat de blockchain veel steun heeft van grote spelers uit de industrie.

Voor 2024 is Injective van plan om meerdere VM-chains toe te voegen en de Volan-upgrade uit te voeren. De VM-chain die van inEVM en inSVM gebruik maakt, maakt het makkelijker voor ontwikkelaars van Ethereum, Cosmos en Solana om te bouwen op Injective. Dit vermakkelijkt de implementatie van nieuwe dApps door ontwikkelaars van deze drie blockchains, waardoor echte multi-chain oplossingen ontstaan.

Conclusie

Injective vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling in de Web3-wereld met een focus op censuurbestendige innovatie. De unieke aanpak van gedecentraliseerde toepassingen, in combinatie met interoperabiliteit en schaalbaarheid, heeft de aandacht getrokken van zowel traders als vele ontwikkelaars. Bovendien maken de tools en de infrastructuur van Injective het bouwen in DeFi veel gemakkelijker en toegankelijker.

Injective blijft in dit principe voorop lopen met innovatieve oplossingen die users en ontwikkelaars in staat stellen het financiële ecosysteem te verbeteren. Het toegewijde team van het project en de betrokken community zorgen ervoor dat Injective goed gepositioneerd zit om relevant te blijven in de Defi-space.

Met meer dan 100 projecten binnen het ecosysteem en meer dan 350.000 communityleden wereldwijd, is het geen verrassing dat Injective ook wordt gesteund door innovators en investeerders zoals Binance, Pantera Capital, Jump Crypto.

Hiermee is Injective zeker een project wat je op de lange termijn moet blijven volgen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie