Internet Computer (ICP) kopen en toekomst

Heb je interesse om de Internet Computer coin te kopen? Gezien de huidige koers kan dat zeker een verstandige keuze zijn. Voordat je hier daadwerkelijk in gaat investeren, lees je het beste even dit artikel door. In dit artikel delen wij graag onze kennis over de ICP coin met je. We bespreken onder meer wat deze coin onderscheidt, wat de voordelen zijn en hoe je de Internet Computer coin kunt kopen.

Wat is Internet Computer precies?

Internet Computer is de naam van zowel een coin als van een uniek project. Dit project werd in 2021 gelanceerd en heeft sindsdien al een aanzienlijke groei doorgemaakt. Daarbij valt op dat men jarenlang aan dit platform gewerkt heeft. De ontwikkelaars, waaronder oprichter Dominic Williams, waren al sinds eind 2016 met dit platform bezig.

De ambitie van Internet Computer is daarbij lovenswaardig te noemen. Dit toch wel kleine bedrijf heeft aangegeven de strijd aan te gaan met onder meer Amazon en Google. Ook heeft het team aangegeven de strijd aan te willen gaan met Ethereum, Polkadot en vergelijkbare cryptoprojecten.

Wat is ICP crypto?

Waarom is Internet Computer coin interessant?

De Internet Computer coin is zeker interessant, maar waar heeft dat nou mee te maken? Dit heeft vooral met het bijbehorende platform te maken. Dit platform wordt namelijk gezien als de eerste blockchain die draait op internetsnelheid met een onbeperkte capaciteit. Je kunt het hierdoor zien als de derde blockchain, naast Bitcoin en Ethereum.

Dat klinkt uiteraard super interessant, maar wat Internet Computer heeft dan precies te bieden? Nou, behoorlijk veel:

  • Dit platform biedt krachtige softwareframeworks aan ontwikkelaars. Met deze frameworks is het voor ontwikkelaars mogelijk om compleet nieuwe softwaresystemen te ontwikkelen. Het zou zelfs mogelijk moeten zijn om via dit platform gedecentraliseerde financiële systemen en traditionele bedrijfssystemen volledig om te bouwen. 
  • Dit platform blinkt uit op het gebied van smart contracts. De verwachtingen over de slimme contracten zijn hooggespannen. Daar weet Internet Computer perfect op in te spelen. Dit platform is namelijk in staat om smart contract berekeningen te maken en de gegevens eenvoudig te schalen. Hierbij werkt dit platform ook nog eens op maximale internetsnelheid.

Het uiteindelijke doel van Internet Computer is helder: het openbare internet verder uit te breiden. Alleen al uit dit doel blijkt dat de gekozen cryptonaam erg logisch is.

Waarom ICP coin kopen?

Geschiedenis van de ICP cryptokoers

De Internet Computer coin heeft al een aanzienlijke groei doorgemaakt. Niet alleen qua koerswaarde, maar ook qua volume. Met name in het jaar 2024 is al een hoop geld in de Internet Computer gepompt.

De geschiedenis van deze coin laat een paar opvallende zaken zien. Check daarvoor maar eens onderstaande grafiek:

Wat vooral opvallend is, is de aanzienlijke stijging aan het einde van 2023. In de maanden daarna is de koers gedaald, maar dit is bij meerdere cryptocoins het geval. Dit wijst dus absoluut niet op het eventueel mislukken van dit cryptoproject.

Wat is de Internet Computer koersverwachting?

Het is lastig om de toekomst van de Internet Computer koers te voorspellen. Niemand heeft een glazen bol. Niemand weet met welke externe factoren we te maken krijgen. Ook weet niemand met welke mooie ontwikkelingen het team van Internet Computer nog op de proppen komt.

Desalniettemin durven wij te stellen dat de Internet Computer koersverwachting rooskleurig is. Wij verwachten – om meerdere redenen – dat de koers van deze coin aanzienlijk gaat stijgen. Dit komt onder meer doordat veel (grote) partijen veel geld in deze cryptocoin geïnvesteerd hebben. Het team van Internet Computer heeft hierdoor veel kapitaal in huis om het platform verder te ontwikkelen.

Daarnaast is het platform van Internet Computer zeer uniek te noemen. Het is een zeer interessante tegenhanger van de Bitcoin- en Ethereum blockchain. Is na verloop van tijd de rek uit deze blockchains? Dan is het logisch dat veel andere partijen en projecten voor de Internet Computer blockchain kiezen. Dit maakt de toekomst van deze coin des te interessanter.

Verder is het de verwachting dat AI veel groter gaat worden. Daarvoor biedt het platform van Internet Computer ook unieke mogelijkheden. Dit versterkt onze gedachte dat de koers van Internet Computer op termijn hard kan stijgen!

Beleg echter alleen met geld dat je echt kunt missen. De toekomst van Internet Computer is namelijk door niemand te voorspellen. Mogelijk gaat de koers flink omhoog, maar de koers kan uiteraard ook in zakken. Niemand die het weet. Voer daarom altijd je eigen onderzoek uit en beleg alleen met geld dat je op korte termijn niet nodig hebt.

Internet Computer coin kopen

Ben je volledig overtuigd van dit unieke platform? Heb je het idee dat dit platform bijvoorbeeld de nieuwe standaard in de wereld van crypto gaat worden? Koop dan zo snel mogelijk Internet Computer Bitvavo; het is nu nog mogelijk om deze cryptocoins tegen een relatief lage prijs aan te schaffen. Wij zetten graag op een rijtje voor je hoe je de Internet Computer coin kunt kopen:

Waar kun je ICP coin kopen?

Hoe kun je ICP coin kopen?

Wil je eenvoudig en snel INJ crypto kopen, dat is mooi! Wij hebben een eenvoudig te volgen stappenplan voor jou uitgewerkt zodat je binnen een paar minuten Internet Computer coins kopen kunt. Als je via onderstaande button aanmeld krijg je de eerste €1000,- gratis handelen bij Bitvavo van ons!

  • Aanmelden: Ga naar de Bitvavo website via onderstaande button en klik op ‘Registreren ->’ om een nieuw account aan te maken. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en bevestig je account via de e-mail die je ontvangt.

🔒 Veilig bij Bitvavo

  • Verifieer je identiteit: Vanwege regelgeving is het belangrijk om je identiteit te verifiëren. Upload een kopie van je identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en vul de benodigde gegevens in. Het verificatieproces kan enige tijd duren, afhankelijk van de drukte.
  • Activeer 2FA (tweefactorauthenticatie): Voor extra beveiliging is het aan te raden om 2FA in te schakelen. Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Beveiliging’ om 2FA te activeren. Gebruik een authenticator-app zoals Google Authenticator of Authy om de QR-code te scannen en de verificatiecode in te voeren.
  • Geld storten: Om Internet Computer te kopen, heb je eerst geld nodig op je Bitvavo-account. Ga naar ‘Euro’s storten’ en kies een betaalmethode, zoals iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving. Volg de instructies om het geld over te maken.
  • ICP crypto kopen: Zodra het geld op je account staat, ga je naar de marktpagina van de crypto die je wilt kopen (bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum). Voer het bedrag in euro’s in dat je wilt besteden of het aantal cryptovaluta dat je wilt kopen. Klik vervolgens op ‘Kopen’ om de transactie te voltooien.
  • Beveilig je crypto: Hoewel Bitvavo veilig is, wordt het aangeraden om je cryptovaluta op te slaan in een hardware wallet (zoals Ledger Nano X of Trezor One) voor extra beveiliging. Ga naar ‘Opnemen’ bij de betreffende crypto, voer het adres van je hardware wallet in en bevestig de transactie.
  • Houd je investering in de gaten: Log regelmatig in op je Bitvavo-account om de waarde van je investering te volgen en eventueel te verkopen of meer crypto te kopen.

Plaats een reactie